10 råd til en bedre samtale, hvor barnet/den unge med autisme deltager

10 råd til en bedre samtale, hvor barnet/den unge med autisme deltager

Misforståelser, frustrationer og stress præger ofte samarbejdet mellem familien og kommunen. Det viser en spørgeundersøgelse blandt over 300 forældre/pårørende til børn og unge med autisme, som Broager har gennemført. Undersøgelsen peger bl.a. på, at der er behov for en bedre dialog mellem barnet/den unge, forældrene og sagsbehandleren.

På baggrund af undersøgelsen har vi på Broager haft en dialog med de sagsbehandlere, vi samarbejder med, heriblandt Mayeken Wattez, som er socialrådgiver ved Frederikshavn Kommune. Mayeken, som har over 10 års erfaring på handicapområdet, kan sagtens forstå de frustrationer, som mange autistiske borgere og deres pårørende oplever. Frustrationer som ofte bunder i et ufleksibelt system – men også i begrænset viden om, hvordan man som sagsbehandler bedst samarbejder med autistiske borgere.
Se interviewet med Mayeken Wattez her.

Da vi på Broager har vi en målsætning om at bygge bro mellem sagsbehandlere og forældre til børn/unge med autisme, har vi i samarbejde med socialrådgiver Mayeken Wattez udarbejdet 10 gode råd til en bedre samtale, hvor barnet/den unge med autisme deltager.

Hent “10 råd til en bedre samtale, hvor barnet/den unge med autisme deltager

Vi håber, at du som fagperson eller forældre kan få glæde af rådene. Har du kommentarer eller yderligere indsigter, som du gerne vil dele med os, er du meget velkommen til at skrive en mail på forstander@broager-bo.dk

Du er også velkommen til at dele de 10 råd med andre, som du tænker kunne have gavn af at læse dem.

God fornøjelse med læsningen.

Opholdsstedet Broager – Hovedvejen 2A, Tornby – 9850 Hirtshals – Telefon: 2482 5264 – Mail: forstander@broager-bo.dk – CVR-nr.: 27185533