Anbringelser

Anbringelser – ophold på fuld tid

Den gode anbringelse på Opholdsstedet Broager

På Broager arbejder vi målrettet for hjælpe med at udvikle dit barn, så barnet får en solid platform, og får opbygget samt udviklet sine kompetencer hen mod et voksenliv så tæt på det normale som muligt. Vi tilbyder et hjem til dit barn, hvor fagligheden og forståelsen for dit barn er i højsæde.

Vi har fokus på at skabe en god opvækst med oplevelser og minder, man kan se tilbage på med glæde. Med andre ord har vi fokus på at skabe en hverdag, hvor det gode ungdomsliv med autisme er i højsæde.

Vi tilbyder anbringelse i henhold til:

  • §66, stk. 1, nr. 5

  • §107

  • 1:1 støtte – særydelse

Udgangspunktet for vores arbejde med anbragte børn og unge med autisme er, at trivsel kommer i trygge rammer og trygge relationer. Med andre ord skaber vi et godt liv med autisme, hvor man kan vokse og udvikle sig i sit eget tempo.

Vi giver også plads til at man som familie kan blive klædt på i forhold til autismeforståelse og i høj grad også blive mødt med forståelse og anerkendelse af det forløb man har været igennem inden anbringelsen.

Anbringelse i henhold til §66, stk. 1, nr. 5

Anbringelse i forhold unge, som har en autismespektrumforstyrrelse, er Opholdsstedet Broagers kerneydelse og det er i forhold til denne målgruppe, at vi har vores spidskompetencer. Her arbejdes kontinuerligt med systematisering, dokumentation og effektmåling af den pædagogiske behandlingsindsats. Vores arbejdsmetoder kan dog med fordel bruges i forhold til andre målgrupper med særlige behov, selv neurotypiske mennesker.

Med udgangspunkt i den enkelte unges unikke personlighed, tilbydes de unge omsorg samt socialpædagogisk støtte og behandling med henblik på udvikling af selvstændighed og træne dem i handlestrategier i forhold til et godt voksenliv.

Afsættet for det pædagogiske arbejde er tankerne og arbejdsmetoderne fra TEACCH, hvor der lægges vægt på at skabe en tydelig og struktureret samt forudsigelig hverdag, hvor der skabes kontinuitet gennem faste dags-, døgn-, uge- og årsplaner samt social færdighedstræning, som er med til at hjælpe og støtte den enkelte i at leve i det omkringliggende samfund.

Anbringelse i henhold til §107 – for allerede indskrevne beboere eller andre

Der er i forbindelse med §107-anbringelse en reducering i prisen i forhold til almindelig døgntakst, idet der ikke er udgifter i forbindelse med:

  • Lomme- og tøjpenge
  • Arbejdsdusører
  • Transportudgifter (bus, tog og lignende)
  • Standard toiletartikler og medicin mv
  • Øvrige beboerudgifter (mobil, frisør, tandlæge mv.)

1:1-støtte/særydelse

Hvis det skønnes, at der er behov for 1:1-støtte, så forhandles det fra gang til gang mellem parterne, da det ikke er en del af den normale ydelse.

Forældresamarbejdet er helt centralt

Vi er opmærksomme på noget meget centralt i forhold til forældrene og det er, at de eksperter på deres barn og der er mange følelser i spil, så de i forbindelse med en anbringelse er i en ambivalent situation.

På den ene side vil de gerne have hjælp og på den anden side, så er det deres kæreste eje, deres barn, som de overlader til fremmede mennesker. De fleste forældre har derfor brug for stor støtte i, at de stadig er gode forældre, selvom de vælger anbringelse uden for hjemmet til deres barn.

Vi har stort fokus på et godt forældresamarbejde og allerede fra før anbringelsen vil vi gerne have besøg af forældrene, så de kan se Broager. Vi ved fra andre forældre, at Broager ikke ligner en typisk institution og det tiltaler dem. Derfor kan det visuelle indtryk have stor betydning. Vi er også opmærksomme på, at stedet virker hjemligt og der er en rolig og tryg atmosfære og der må gerne være en duft af hjemmebag.

Læs mere om forældresamarbejdet på Broager her.

Kontakt forstander Carina Sjøberg for at høre nærmere om anbringelser på Broager.
Ring på 2482 5264 eller mail til forstander@broager-bo.dk 

Opholdsstedet Broager – Hovedvejen 2A, Tornby – 9850 Hirtshals – Telefon: 2482 5264 – Mail: forstander@broager-bo.dk – CVR-nr.: 27185533

Warning: Undefined array key "mcPopupShow" in /customers/1/5/1/broager-bo.dk/httpd.www/wp-content/themes/KONXION/footer.php on line 34

Download guide: 10 råd til det gode ungdomsliv med autisme