Årets gang

Årets gang

Når man som ung bor på Opholdsstedet Broager, er det at betragte som ens andet hjem. Derfor prøver vi at arrangere forskellige hyggelige traditionelle begivenheder, som ligner det som foregår i mange andre hjem.

Da vi arbejder med unge med en autismediagnose, som ofte er meget visuelle, så tager vi altid billeder/video ved vores arrangementer.

Fødselsdage
Vi fejrer altid de unges fødselsdage, hvor de er med til at vælge aftensmadsmenuen.
Hvis fødselsdagen falder i en weekend eller ferie, så arrangerer vi noget på selve dagen og så noget en anden dag, hvor alle de andre unge er i huset.

Fastelavn
Vi slår katten af tønden i vores lade og både de unge og personalet er klædt ud. En af de unge kåres til kattekonge og får sit navn indgraveret i Broagers pokal. Der stemmes om, hvem af de unge, som har den bedste udklædning og efter afstemning får vinderen en præmie. Det er frivilligt, om man vil deltage.

Påske
Vi holder påskefrokost og hver ung får et påskeæg.

Tversted Is forår/efterår
Vi tager til Tversted både forår og efterår, hvor de unge først får lov til at købe en 1/2-meter hotdog eller andet til samme pris, hvor vi støtter dem i at bestille.
Derefter går vi en lang tur på stranden for at samle appetit til en stor 5-kuglers isvaffel ved det landskendte ”Det blå ishus”. Det er noget vi alle ser frem til.

Sankt Hans
Vi fejrer Sankt Hans, hvor vi rister skumfiduser over bål på Broager.

Sommerferien

I sommerferien har vi et stort fokus på at der gennem sommeren er forskellige ture. Hvert år tilbydes de unge at få et sæsonkort til Fårup Sommerland, hvor der arrangeres fleres turer til gennem sommeren.

Derudover har vi hver sommer en kanotur og en masse turer til stranden, hvor vi tager ud og bader.

Vi tager udgangspunkt i vores unge i huset og forsøger at planlægge aktiviteter som har deres interesse. Det kan f.eks. være biografture, på udflugt og se bunkers, på museum og mange andre ting.

Halloween
Omkring den 31. oktober holder vi Halloween, hvor der stemmes om bedst udskåret græskar og vinderen får en præmie.

Jul på Broager
Julemåneden eller som en forælder sagde “Helvedesmåneden”, fordi ingenting er som det plejer, hverken omgivelser eller mennesker, er for de fleste med autisme en måned fyldt med stress, hvor de fleste bare venter på, at det skal blive januar og alt vender tilbage til den vante rytme.

Det tager vi selvfølgelig hensyn til og har et stort fokus på, hvordan vi kan sikre at hver enkel ung får en go oplevelse af december måned.

Adventsgaver:

Alle vores unge får adventsgaver fra Broager. Det er den unges kontaktperson der sørger for disse og der er altid tages hensyn til den enkeltes ønsker og evt. behov for forudsigelighed.

Familiejulekomsammen:
Vi arrangerer en årlig familiejulekomsammen, hvor forældre og søskende inviteres til at komme og lave juledekorationer.

Pakkekalender/chokoladejulekalender:
Hver ung har valgt en julekalender de har på værelset og derudover henter de unge hver søndag en gave ved vagtværelset.

Ungejulefrokost:
Vi afholder en julefrokost for de unge, som indeholder alle de traditionelle juleretter og pakkespil.

Juleaften:
Vi har et pyntet juletræ, vi får julemad og gaver. Det er kun hvis de unge ønsker det, at vi danser om juletræet og synger sange. Der bliver hygget på de unges præmisser.

Ture ud af huset
På Broager bruges ture ud af huset meget bevidst til at opleve og udvikle de unge udenfor deres normale trygge rammer. Vi oplever igen og igen, at der sker noget positivt med de unge, når vi er i andre rammer end de kendte.

Der hænges hver måned en plan om for månedens aktiviteter, så de unge kan følge med hvilken aktiviteter der kommer. Til hver aktivitet er der et individuel opslag, hvor detaljerne bliver beskrevet. Derudover er der fokus på hver enkel og dennes behov, så der efter behov laves individuelle planer.

Aktiviteterne tager både udgangspunkt i de unges ønsker, de faste aktiviteter vi har gennem året, men personalet har også et stort fokus på at opfange de unges interesse og planlægge turer der understøtter disse, både for den enkelte men også for hele ungegruppen.

Der arrangeres ture i nærområdet fx aftengåture i Hjørring, cykelture i Tornby Klitplantage, en forårs- og efterårstur til Tversted, hvor de unge støttes i selv at bestille en hotdog og en gammeldags isvaffel, hvorefter der er gåtur på stranden, spisning på restaurant, shoppe i indkøbscenter eller lignende.

Hver ung har en kontaktperson, som har fokus på at der bliver planlagt turer, hvor kontaktpersonen og den unge kan komme på turer og få gode oplevelser sammen.

Vi har også arrangeret Bøf & Bowling, gokart i Action House i Løkken, VIP-biograftur, turer i svømmehallen, surf-undervisning og ravturer.

Fritidsaktiviteter
Der er mulighed for at gå til én aktivitet udenfor Broager, som Broager betaler. Man må gerne gå til flere, men så vil det være forældrene, som betaler.
En aktivitet kunne være fitness, svømning, karate, musikundervisning, sangundervisning eller lignende.

Opholdsstedet Broager – Hovedvejen 2A, Tornby – 9850 Hirtshals – Telefon: 2482 5264 – Mail: forstander@broager-bo.dk – CVR-nr.: 27185533