Årets gang

Årets gang

Når man som ung bor på Opholdsstedet Broager, er det at betragte som ens andet hjem. Derfor prøver vi at arrangere forskellige hyggelige traditionelle begivenheder, som ligner det som foregår i mange andre hjem.

Da vi arbejder med unge med en autismediagnose, som ofte er meget visuelle, så tager vi altid billeder/video ved vores arrangementer.

Fødselsdage
Vi fejrer altid de unges fødselsdage, hvor de er med til at vælge aftensmadsmenuen.

Fastelavn
Vi slår katten af tønden i vores lade og både de unge og personalet er klædt ud. En af de unge kåres til kattekonge og får sit navn indgraveret i Broagers pokal.

Påske
Vi holder påskefrokost og hver ung får et påskeæg.

Tversted Is forår/efterår
Vi tager til Tversted både forår og efterår, hvor vi får noget god mad, går en tur på stranden og samler appetit til en god is.

Sankt Hans
Vi fejrer Sankt Hans, hvor vi rister skumfiduser og laver pandekager over bålet i haven.

Sommerferien
I sommerferien har vi et stort fokus på at der gennem sommeren er forskellige ture. Hvert år tilbydes de unge at få et sæsonkort til Fårup Sommerland, hvor der arrangeres flere ture til gennem sommeren.

Derudover har vi hver sommer en kanotur og en masse ture til stranden, hvor vi tager ud og bader.

Vi tager udgangspunkt i vores unge i huset og forsøger at planlægge aktiviteter som har deres interesse. Det kan f.eks. være biografture, på udflugt og se bunkers, på museum og mange andre ting.

Halloween
Omkring den 31. oktober holder vi Halloween-hygge, hvor vi har fokus på socialt samvær og hygge/uhygge på Broager.

Jul på Broager
I December måned har vi på Broager fokus på, at skabe en hyggelig og traditionel stemning af jul. Vi lægger dog vægt på, at de unge følger deres daglige struktur, for netop at sikre forudsigelighed og genkendelighed, trods det at December er en måned med mange forandringer.

Adventsgaver:

Alle vores unge får adventsgaver fra Broager. Det er den unges kontaktperson der sørger for disse og der er altid tages hensyn til den enkeltes ønsker og evt. behov for forudsigelighed.

Pakkekalender/chokoladejulekalender:
Hver ung har valgt en julekalender de har på værelset og derudover henter de unge hver søndag en gave ved personalerummet.

Ungejulefrokost:
Vi afholder en julefrokost for de unge, som indeholder alle de traditionelle juleretter og pakkespil.

Juleaften:
Vi har et pyntet juletræ, vi får julemad og gaver. Det er kun hvis de unge ønsker det, at vi danser om juletræet og synger sange. Der bliver hygget på de unges præmisser.

Ture ud af huset
På Broager bruges ture ud af huset meget bevidst til at opleve og udvikle de unge udenfor deres normale trygge rammer. Vi oplever igen og igen, at der sker noget positivt med de unge, når vi er i andre rammer end de kendte.

Hver måned præsenterer vi månedsplanen på vores IBG-system, som de unge kan tilgå via skærme i fællesrummene i huset eller træningslejlighederne, samt via deres mobiltelefon. Vi er opmærksomme på, at de unge har individuelle behov og der laves derfor tilsvarende individuelle planer.

Aktiviteterne tager både udgangspunkt i de unges ønsker, de faste aktiviteter vi har gennem året, men personalet har også et stort fokus på at opfange de unges interesse og planlægge turer der understøtter disse, både for den enkelte men også for hele ungegruppen.

Hver ung har en kontaktperson, hvor der er fokus på at der bliver planlagt ture ud af huset med særligt fokus på individuelle behov.

Fritidsaktiviteter
Der er mulighed for at gå til én aktivitet udenfor Broager, som Broager betaler. Man må gerne gå til flere, men så vil det være forældrene, som betaler eller den unge selv.
En aktivitet kunne være fitness, svømning, karate, musikundervisning, sangundervisning eller lignende.

Opholdsstedet Broager – Hovedvejen 2A, Tornby – 9850 Hirtshals – Telefon: 2482 5264 – Mail: forstander@broager-bo.dk – CVR-nr.: 27185533