Fysiske rammer

Fysiske rammer

Opholdsstedet Broager er beliggende ved Tornby, tæt ved hovedvejen og midt mellem Hjørring og Hirtshals. Vi ligger ca. 1,5 km fra togstationen i Tornby, hvor der 2 gange i timen går tog til både Hirtshals, Hjørring, Frederikshavn og Aalborg. Vi ligger endvidere kun 5 km’s kørsel fra motorvej E39 til Aalborg.

Hjemlige rammer og en hyggelig hverdag
Vi tilstræber at skabe hjemlige rammer og en hverdag, hvor de unge kan føle sig hjemme. Vi er beliggende på et nedlagt landbrug med et ca. 10.000 m2 stort udeareal i naturskønne omgivelser tæt på Tornby Klipplantage og Tornby Strand.

Broager er opdelt i 2 ender. Den ene del er HUSET, hvor der er plads til fem unge. Her har den unge sit eget værelse og deler badeværelse med 1-2 andre unge. I HUSET kan man bo fra man er 13 år. Den anden del er Træningslejlighederne, hvor den unge skal være 18 år for at bo.

Eget værelse (HUSET)
Hver ung har eget stort og lyst værelse med internet.  Som personale respekterer vi, at det er de unges hjem ved blandt andet at banke på ind til deres værelse, fordi vi ved, at værelset er deres trygge base og det er der de henter energi. Bad og toilet deler man med 2 andre unge.

Husets centrum (HUSET) består af fællesstue med et 55 tommer Smart TV og PlayStation5 Plus med mange forskellige spil. I stueetagen er der desuden køkken-alrum, hvor vi spiser, kontor, personalerum og bryggers.

1. salen (HUSET) er der et stort arbejdsværelse til pædagogerne, som også kan bruges som mødelokale, et multirum, hvor man kan spille PlayStation, se film, lave kreative ting mm samt vores pulterrum, hvor hver ung har mulighed for at oplagre ting.

Træningslejlighederne:

Vi har tre træningslejligheder, som har eget køkken og som deler badeværelse. Derudover har vi to træningslejligheder, som har eget køkken og bad. Når man bor i træningslejlighederne arbejdes der endnu mere med selvstændighed i egen bolig. Her handler den unge ind til sin egen husholdning, laver sin egen mad og gør rent i fællesarealerne. Formålet er, at man skal øve sig i at blive så selvstændig som muligt og der laves individuelle aftaler om, hvilken støtte man har brug for.

Broager har to biler, som giver os mulighed for at køre de unge i skole eller komme rundt til forskellige arrangementer og individuelle aktiviteter.

Derudover har vi cykler, som stilles til rådighed for de unge og pædagogerne, hvis der fx ønskes ture til skov og strand. Det er selvfølgelig også muligt at medbringe sin egen cykel, når man flytter ind.

Laden er ombygget med mulighed for diverse fysiske aktiviteter såsom basketball, bordtennis eller boksesæk.

Der er også et mindre værksted, hvor det er muligt at save, hamre, male og tegne, bygge, skille og samle ting med mere.

Vi har en dejlig have samt flere terrasser med en fantastisk udsigt, hvor vi i sommerhalvåret blandt andet hygger os med at grille. Vi har også en bålplads, som en af vores unge har lavet sammen med en pædagog. I haven har vi også en trampolin.

Vi har endvidere et lille drivhus, hvor der i forbindelse med pædagogiske projekter dyrkes grøntsager til eget forbrug.

Der er mulighed for at medbringe eget mindre kæledyr, som skal være i laden/på marken.

Husets opvarmes hovedsageligt af solceller og jordvarme, så vi er næsten selvforsynende med grøn energi.

Der er ikke intern skole på Broager.

Opholdsstedet Broager – Hovedvejen 2A, Tornby – 9850 Hirtshals – Telefon: 2482 5264 – Mail: forstander@broager-bo.dk – CVR-nr.: 27185533