Fysiske rammer

Fysiske rammer

Opholdsstedet Broager er beliggende ved Tornby, tæt ved hovedvejen og midt mellem Hjørring og Hirtshals. Vi ligger ca. 800 meter fra trinbrættet i Tornby, hvor der 2 gange i timen går tog til både Hirtshals, Hjørring, Frederikshavn og Aalborg. Vi ligger endvidere kun 5 km’s kørsel fra motorvej E39 til Aalborg.

Hjemlige rammer og en hyggelig hverdag
Vi tilstræber at skabe hjemlige rammer og en hverdag, hvor de unge kan føle sig hjemme. Vi er beliggende på et nedlagt landbrug med et ca. 10.000 m2 stort udeareal i naturskønne omgivelser tæt på Tornby Klipplantage og Tornby Strand.

Eget værelse
Hver ung har eget stort og lyst værelse med internet.  Som personale respekterer vi, at det er de unges hjem ved blandt andet at banke på ind til deres værelse, fordi vi ved, at værelset er deres trygge base og det er der de henter energi. Bad og toilet deler man med 2 andre unge.

Husets centrum består af fællesstue med et 55 tommer Smart TV og PlayStation4 Plus med mange forskellige spil. I stueetagen er der desuden køkken-alrum, hvor vi spiser, kontor, vagtværelse og bryggers.

1. salen er der et stort arbejdsværelse til pædagogerne, som også kan bruges som mødelokale, et ekstra værelse samt vores pulterrum, hvor hver ung har mulighed for at oplagre ting.

Vi råder over egen bil, som ikke er en institutionsbus, og den giver os mulighed for at køre de unge i skole eller komme rundt til forskellige arrangementer og individuelle aktiviteter.

Derudover har vi cykler, som stilles til rådighed for de unge og pædagogerne, hvis der fx ønskes ture til skov og strand. Det er selvfølgelig også muligt at medbringe sin egen cykel, når man flytter ind.

Laden er ombygget med mulighed for diverse fysiske aktiviteter såsom basketball, bordtennis eller boksesæk.

Der er også et mindre værkstedsbord, hvor det er muligt at save, hamre, male og tegne, bygge, skille og samle ting med mere.

Det er også i laden, at vi afholder vores årlige høstfest, hvor nuværende beboere og deres familier, tidligere beboere, bestyrelsen og personalet hygger sig nogle timer med god mad og snak.

Laden rummer også tre nyopførte træningslejligheder med eget køkken. Dette giver os mulighed for at træne rengøring, indkøb, madlavning osv., som er planlagt individuelt efter den enkelte unges støttebehov.

Vi har en dejlig have samt flere terrasser med en fantastisk udsigt, hvor vi i sommerhalvåret blandt andet hygger os med at grille. Vi har også en bålplads, som en af vores unge har lavet sammen med en pædagog. I haven har vi også en trampolin og en stor hængekøje.

Vi har endvidere drivhus og køkkenhave, hvor der i forbindelse med pædagogiske projekter dyrkes grøntsager til eget forbrug.

Der er mulighed for at medbringe eget mindre kæledyr, som skal være i laden/på marken.

Husets opvarmes hovedsageligt af solceller og jordvarme, så vi er næsten selvforsynende med grøn energi.

Der er ikke intern skole på Broager.

Opholdsstedet Broager – Hovedvejen 2A, Tornby – 9850 Hirtshals – Telefon: 2482 5264 – Mail: forstander@broager-bo.dk – CVR-nr.: 27185533