Få dig dog et godt liv – foredrag om stress og autisme

Få dig dog et godt liv – foredrag om stress og autisme

20. maj 2018

Spændende foredrag om stress og autisme med Louise Egelund Jensen.

Den 15. maj afholdt Broager et spændende og tankevækkende foredrag om stress og autisme med forfatter Louise Egelund Jensen.

Louise, der selv har en autismediagnose, tog deltagerne med på en spændende rejse gennem hendes eget liv. Med udgangspunkt i mange eksempler fortalte hun, hvordan hun med strategier til håndtering af stress efterhånden har fået et godt liv med sin autisme. Vi spurgte Louise, hvordan hun har “knækket koden”.
Jeg har lært at fokusere på ting, som giver mig livskvalitet, fremfor at fokusere på ting, som ens omgivelser forventer af én. Den primære kilde til at få et godt liv handler om at få stressfaktorer minimeret og prioritere de ting, som giver én glæde og livsværdi – fremfor at forsøge at leve op til dét, andre synes, man burde gøre.

Klik på videoen herover for at se hele interviewet med Louise.

150 deltagere fik gode råd om håndtering af stress

Foredraget henvendte sig primært til forældre og pårørende, og 150 deltagere fik mange gode råd og strategier til, hvordan man kan støtte børn og unge til at leve et godt liv med autisme. Helle fra Midtjylland, der er mor til en 18-årig søn med diagnosen atypisk autisme, fik meget med sig hjem fra foredraget.
Der var flere af de ting, Louise fortalte, som vi kunne nikke genkendende til. Situationer i skoletiden, som har været meget mere stressende for vores søn, end vi og skolen var klar over på det tidspunkt. Det vigtigste, vi tager med os fra foredraget er, at struktur er altafgørende for at kunne styre autismen. Der må endelig ikke være for meget i programmet.

Sagsbehandlere, der arbejder med autistiske borgere, deltog også

En række fagpersoner, der arbejder med autistiske borgere, havde også fundet vej til Tornby. En af dem var socialrådgiver Maeyken Wattez fra Frederikshavn Kommune. Maeyken har arbejdet inden for handicapområdet i 10 år og finder det vigtigt løbende at søge viden inden for områder som autisme.
Jeg deltager i møder og kurser, når der er noget som dette, der har betydning for mit daglige arbejde. For mig er det vigtigt at være godt klædt på til de opgaver, jeg har – f.eks. med autistiske borgere. Desuden har det stor betydning for mig, at jeg kommer ud at møde borgerne og familierne for bedre at kunne forstå deres situation og de udfordringer, de står midt i.

Få dig dog et godt liv – en uundværlig bog om autisme

Louise har skrevet bogen ”Få dig dog et godt liv”, som kan anbefales til alle, der ønsker mere viden om autisme – for bedre at kunne forstå og hjælpe mennesker med autisme til et godt liv. Bogen indeholder mange dejlige eksempler fra Louises eget liv, og hun skriver i et letforståeligt sprog med mange lune kommentarer.

Vi vil gerne fremhæve disse sætninger fra afsnittet ”Strategier for pårørende og professionelle”:
– Forståelse er den bedste strategi i verden!
– Lær at genkende advarselssignaler, er endnu en god strategi.
– Vid hvad der virker mod stress hos den enkelte, er næste strategi.
– Tag styringen. Hvilket ikke er det samme som at tage magten.
– Er man pårørende til et meget stressfølsomt menneske, bør man sætte sig ind i Low Arousal-tilgangen. (…) Low Arousal går ud på, at man med stemme og kropssprog nedtoner affekt.

Efter alle afsnit i bogen har psykolog Ea Carøe skrevet et fagligt indlæg, som også er fantastiske bidrag til forståelse af personer med autisme.

Louises bog vil fremadrettet ligge øverst i Broagers faglige værktøjskasse. Er du interesseret i autisme i almindelighed og stresshåndtering i særdeleshed, kan vi anbefale, at du anskaffer og læser bogen.

Indtil da besøg Louises hjemmeside og blog:
http://www.salixas.com/Bog.html

Og besøg hendes facebookside:
https://www.facebook.com/Salixasforedrag/…

Yderligere information – kontakt forstander Svend Erik K. Sørensen på forstander@broager-bo.dk

Opholdsstedet Broager – Hovedvejen 2A, Tornby – 9850 Hirtshals – Telefon: 98 94 28 68 – Mail: forstander@broager-bo.dk – CVR-nr.: 27185533

Ledig plads på Broager

Vi har i øjeblikket en ledig plads på Broager
Du er velkommen til at kontakte leder Carina direkte på 3032 0692,
hvis du ønsker yderlige oplysninger.