Over 600 samlet til AUTISME SPEKTRUM DAGEN 2019

Over 600 samlet til AUTISME SPEKTRUM DAGEN 2019

24. juni 2019

AUTISME SPEKTRUM DAGEN 2019, der blev afholdt på UCN i Hjørring, samlede over 600 mennesker til vidensdeling og foredrag under temaet “Det gode liv med autisme”.

I samarbejde med UCN Hjørring og Landsforeningen Autisme Kreds Nordjylland afholdt Opholdsstedet Broager for første gang nogen sinde Autisme Spektrum Dagen. Dagen som fandt sted den 19. juni på UCN Hjørring blev en stor succes med over 600 gæster fra nær og fjern. Arrangementet var totalt udsolgt – alle 600 billetter blev revet væk.

Opholdsstedet Broager, der udover at være initiativtager til Autisme Spektrum Dagen er forstander for Opholdsstedet Broager, har denne forklaring på den massive tilslutning til dagen:

”Vi ved, at der er brug for viden på dette felt. Det at blive forstået i skolen, på arbejdspladsen eller i sociale sammenhænge kan gøre en kæmpe forskel for mennesker med autisme. Derfor er det utrolig positivt, at vi kunne samle så mange mennesker, der har en ambition om at blive klogere på, hvordan de kan hjælpe mennesker med autisme til det gode liv. Jeg er sikker på, at det vil gøre en forskel for dem, når de kommer tilbage til deres job som fx pædagoger, lærere eller sagsbehandlere.”

Vi skal tro på, at alle gør deres bedste! Citat Bo Hejlskov
Autisme Spektrum Dagen bød blandt andet på to foredrag med den anerkendte psykolog Bo Hejlskov, der i sit tre timer lange foredrag havde både pædagogiske værktøjer og nogle klare budskaber med til tilhørerne. Vi skal tro på, at alle gør deres bedste, er et af hans vigtige budskaber. Og netop det er noget af det centrale, mener også Opholdsstedet Broager.

”Mennesker med autisme er lige så forskellige som alle andre. Der er ikke nogle enkle svar eller faste tilgange. Det er altid individuel. Men det gælder for alle, at de gør deres bedste uanset om deres handlinger kan virke uhensigtsmæssige for både dem selv og andre. Det har vi alle brug for at blive mindet om, og det var Autisme Spektrum Dagen med til.
Download Bo Hejlskovs slides fra Autisme Spektrum Dagen her.

Paneldebat gav svar på mange spørgsmål – også de svære
Til at fortælle mere om netop den individuelle tilgang havde Autisme Spektrum Dagen arrangement en paneldebat med blandt andet Morten Wulf, der er projektleder for projektet Klar til Start, der er et jobtræningsforløb med jobgaranti for mennesker med autisme. Ligesom tilhørerne hørte om, hvordan indsatsen så opleves fra de mennesker, det handler om. Christina Winther fra Landsforeningen Autisme Kreds Nordjylland, Xenia Ørum fra Autisme- og Aspergerforeningen for voksne samt Tobias Jørgensen, der er elev på CKU V og selv har autisme fortalte om, hvad der virker for dem, og hvornår det bliver særlig svært.

Spændende udstilling om DET GODE LIV MED AUTISME
Herudover bød dagen på udstillingen ”Det gode liv med autisme” i form af workshops og stande, hvor både forældre, studerende og fagfolk kunne dele viden, erfaringer og ideer om og med mennesker med autismespektrumforstyrrelser. Udstillingsområdet summede af liv hele dagen – og mange sikrede sig enten et godt råd, en god handel – eller begge dele.

Autisme Spektrum Dagen er vigtig – derfor er Broager klar igen til næste år
”Vi ved jo, at det kan lade sig gøre med den rette tilgang. Vi har masser af gode eksempler, som vi skal bruge som inspiration til at gå videre ad den vej. Det vi hørte i debatten var, at når den rigtige tilgang er der, så lykkes det både i forhold til skole og job. Men vi ser desværre også, at mange børn med autisme ikke møder den rette forståelse i skolen, og så bliver det en hård kamp for børnene og deres forældre. Derfor er et initiativ som Autisme Spektrum Dagen vigtigt, og med den succes vi har haft med dagen, glæder vi os til at vende tilbage næste år, ” oplyser Opholdsstedet Broager, der også gerne vil afsløre datoen og løfte en flig af programmet.

“Autisme Spektrum Dagen 2020 afholdes den 2. april – på FN’s Verdens Autismedag – og vi har allerede booket den første keynote speaker! Hvem det er… ok, det vil jeg gerne afsløre, for vi er pavestolte af, at en af dem som kommer er Anne Skov Jensen, som tidligere har afholdt et fantastisk foredrag i Broager-regi, hvor der desværre ikke var plads til alle interesserede. Og det er bare en del af programmet – vi har mange andre spændende ting i støbeskeen – så vi håber og tror på fuldt hus igen til næste år.”

Yderligere information – kontakt Opholdsstedet Broager på mail forstander@broager-bo.dk eller telefon 3032 0692

Bo Hejlskovs slides fra Autisme Spektrum Dagen den 19-06-2019

Opholdsstedet Broager – Hovedvejen 2A, Tornby – 9850 Hirtshals – Telefon: 98 94 28 68 – Mail: forstander@broager-bo.dk – CVR-nr.: 27185533

Ledig plads på Broager

Vi har i øjeblikket en ledig plads på Broager
Du er velkommen til at kontakte leder Carina direkte på 3032 0692,
hvis du ønsker yderlige oplysninger.