Autisme set indefra – interview med Anne Skov Jensen

Autisme set indefra – interview med Anne Skov Jensen

27. marts 2019

Anne Skov Jensen, der er kendt af mange fra TV-serien “De skjulte talenter”, var årets første foredragsholder, da hun lagde vejen forbi Tornby den 31. januar. Med sit spændende foredrag “Autisme set indefra” fortalte hun med udgangspunkt i sit eget liv både som mor og ægtefælle om de grundlæggende kerneområder indenfor autisme.

Med vid, humor og praktiske eksempler fra hverdagen kom hun både ind på udfordringerne og glæderne ved et liv med autisme: Sanserne, de eksekutive funktioner, stress, overvældelse, nedsmeltninger – og ikke mindst hvordan man med forskellige strategier kan gøre hverdagen lidt nemmere.

Over 150 forventningsfulde tilhørere – mennesker med autisme, pårørende og fagfolk – havde fundet vej til Tornby. Og de blev ikke skuffede, da Anne på alle måder beviste, hvor værdifuldt det er at høre om autisme fra et menneske, som selv har en autismediagnose. Ved at invitere os indenfor i Annes hjerne, fik vi neurotypikere lidt mere indsigt i livet med autisme – og dermed bedre mulighed for at forstå og hjælpe og støtte.

Hvad er et godt liv med autisme?
Vi benyttede lejligheden til at interviewe Anne. Hør her hvilke af foredragets budskaber, hun selv fremhæver som de vigtigste. Og find ud af, hvilket svar der oftest går igen, når man spørger autister om, hvad der kendetegner et godt liv med autisme. Endelig kan du også høre Annes bud på, hvorfor fagpersoner/kommuner har svært ved at vurdere støttebehovet til autister.

Tusind tak til alle jer, der mødte frem til en dejlig foredragsaften sammen med Anne Skov Jensen. Vi glæder os til at se jer – og endnu flere – til Autisme Spektrum Dagen 2019, bl.a. til foredrag med den verdenskendte psykolog og forfatter Bo Hejlskov Elvén den 19. juni på UCN, Hjørring.
Læs mere og køb billetter på autismespektrumdagen.dk

Hør hvad tilhørerne fik ud af foredraget med Anne Skov Jensen
Foredraget bød på masser af inspiration og tips til et godt et liv med autisme. Hør her hvad to af tilhørerne – der som mødre og lærere begge har autisme inde på livet – fik ud af det. Se interviewet med Mette og Jeanette her.

Mette og Jeanette har begge autisme inde på livet, som mødre og lærere. Hør her, hvad de fik ud af foredraget.

Opholdsstedet Broager – Hovedvejen 2A, Tornby – 9850 Hirtshals – Telefon: 2482 5264 – Mail: forstander@broager-bo.dk – CVR-nr.: 27185533