Sagsbehandler? Få 10 råd til en bedre samtale, hvor barnet med autisme deltager

Sagsbehandler? Få 10 råd til en bedre samtale, hvor barnet med autisme deltager

31. oktober 2018

Er du socialrådgiver eller sagsbehandler, kender muligvis du situationen, at det kan være svært at samtale med en autistisk borger, uanset om det er et barn, et ungt menneske eller en voksen. Vi har arbejdet med børn og unge med autisme siden 2003 og ved, at der er mange forskellige faktorer der spiller ind.

Som opholdssted for børn og unge med autisme vil vi gerne bygge bro mellem sagsbehandlere og forældre til børn med autisme.
Derfor har vi udviklet disse 10 råd til en bedre samtale, hvor barnet/den unge med autisme deltager.

Rådene er udarbejdet i samarbejde med socialrådgiver Maeyken Wattez, som har over 10 års erfaring på handicapområdet. Vi har spurgt hende, hvordan hun oplever samarbejdet med autistiske borgere og deres pårørende. Se interviewet med Mayeken Wattez her.

Maeyken Wattez, socialrådgiver Frederikshavn Kommune

Mød også Mayeken Wattez og forstander Svend Erik K. Sørensen i artiklen Skab den gode samtale bragt i Gi’ LOS, marts 2019 – Landsorganisationen for Sociale Tilbud’s magasin.

Del gerne artiklen – og ikke mindst de 10 råd – med kolleger, hvis du kender andre, som også har personlige møder med autistiske borgere. Autisme er en livslang udviklingsforstyrrelse, så derfor vil de fleste af rådene kunne bruges til alle aldersgrupper, det er måske bare en anden kontekst.
10 råd til en bedre samtale, hvor barnet/den unge med autisme deltager

Opholdsstedet Broager – Hovedvejen 2A, Tornby – 9850 Hirtshals – Telefon: 2482 5264 – Mail: forstander@broager-bo.dk – CVR-nr.: 27185533